iiEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / El Directori / Cercadors
L'Àlbum

Patrimoni Cultural
Monuments
Pobles
Museus
Patrimoni Natural
Paisatges
Platges
Miradors
Patrimoni Humà
Festes
Tradicions

 
Patrimoni Natural
Miradors (1)
L'Àlbum de l'Empordanet.com
L'orografia del Baix Empordà és generosa i ens gratifica amb nombrosos punts alçats des dels quals és possible admirar la bellesa del paisatge de la comarca. Són indrets que semblen fets a mida de les necessitats contemplatives dels homes i constitueixen un altre dels atractius d'obligada visita per a turistes i amants de la natura que volen conèixer a fons la riquesa i varietat de la geografia de l'Empordanet.
Us oferim una relació dels punts més interessants. Us indiquem com hi podeu accedir i què hi podeu veure. Observareu que n'hi de tota mena i per a tots els gustos. Que gaudiu de l'observació!
La badia de Pals i Torroella, amb les Medes, el Montgrí i el Golf de Roses al fons.
Castell de Begur
Situació: Es troba al damunt del Castell de Begur. S'hi puja per per un vial per a vianants que surt de la plaça d'es Garriga. Molt a prop hi ha el mirador de la plaça de Sant Ramon, un punt també molt recomanable.
Observació: Es pot veure perfectament la costa que s'esten entre eBegur i l'Estartit, amb les Medes i el Massis del Montgrí protagonitzant el paisatge. S'observa una excel·lent panoràmica de la plana baixempordanesa, amb el Canigó tancant el paisatge i el Cap de Roses endinsant-se al mar. Per la banda sud es té una vista del poble de Begur i cap a l'oest, les ondulacions de la serra de Begur.
Llafranc, Calella i el Cap de Planes, des del Far de Sant Sebastià.
Mirador de Sant Sebastià
Situació: Al costat de l'emblemàtic Far de Sant Sebastià, a Llafranc. S'hi arriba perfectament per aquest nucli, o seguint la carretera que surt de Palafrugell i porta a Tamariu.
Observació: Vista general de Llafranc, Calella i la retallada costa que arriba al Cap de Planes. En dies de cel clar, és fàcil veure el Montseny. És excel·lent, a més, la vista que hi ha de Palafrugell, més cap a ponent.
Vista des de la terrassa pública de l'antiga hostatgeria de Sant Sebastià.
Mirador de l'hostatgeria
Situació: És la terrassa de l'antiga hostatgeria de Sant Sebastià, recentment reconvertirda en un luxós hotel-restaurant. S'hi puja de la mateixa manera que al mirador de Sant Sebastià.
Observació: S'hi poden veure les millors sortides de sol de la Costa Brava. És un veritable balcó abocat al mar, que es sustenta al capdamunt dels escarpats penyassegats de la costa entre Llafranc i Tamariu. La mediterrània se'ns presenta sense intermediaris.
Mirador d'Els Metges
Situació: Els Metges era un antic poble del massís de les Gavarres, conegut antigament com Sant Cebrià de Lladó. Està situat molt a prop del Puig d'Arques, en una carena on el massís trenca cap al Gironès. S'hi pot arribar perfectament per diverses pistes que de Cassà de la Selva, la Bisbal d'Empordà o Sant Sadurní de l'Herua.
Observació: Es pot veure la plana empordanesa que s'esten a la base de les Gavarres fins el mar, amb el Montgrí i les Medes com a principals protagonistes. Molt recomanable, també, la vista que es té del Canigó i els paisatges naturals de les Gavarres que se'ns ofereixen.
 
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / El Directori / Cercadors